Gerardus Henricus Josephus Alphonsus (Gerard) Huijsser

(Amsterdam 1892 – Hilversum 1970)

Korte levensbeschrijving:

Gerard Huijsser volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Kunstnijverheidsschool Quellinus waar hij les kreeg van de kunstschilder Klaas van Leeuwen. Later volgde hij de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam van 1919 tot 1923 en kreeg daar les van A.J. Derkinderen. Zijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen in olieverf en aquarel en tekeningen, die meestal landschappen en stillevens voorstellen, maar ook wel figuren in expressionistische stijl. Tevens vervaardigde hij boek- en journalistieke illustraties en ontwerpen voor glas in lood. In 1921 ontving hij de Cohen Gosschalkprijs. Huijsser reisde veel naar Turkije en Noord-Afrika. Hij werkte en woonde in Amsterdam, Bloemendaal, Haarlem en Laren. In 1925 vestigde hij zich in Parijs en later woonde hij korte tijd in Algiers en Tunis.

Huijsser was lid van schildersverenigingen St. Lucas, Het Genootschap “Kunst zij ons doel” te Haarlem, Het Nederlands Kunstenaars Genootschap “Amsterdam”, De Gooische Schildersvereniging en de Limburgsche Kunstkring.

In het buitenland exposeerde hij op de tentoonstelling van het “Institut de Carthage” 1927-1932 en de Groep der “Dodici Pittori Moderni” in Tunis 1933. Huijsser zocht zijn onderwerpen in Engeland, Frankrijk, Spanje, Marokko, Algerije, Tunesië.

Musea: Singer Museum in Laren, Stedelijk Museum Maastricht, Rijksmuseum Amsterdam en de rijkscollectie.


Helaas beschikken wij nog niet over een rechtenvrije foto van de kunstenaar.

Als u ons wilt helpen, ontvangen wij die graag van u via:

info@modern-artgallery.com