Guillaume le Roy (Blaricum 1938 – Amsterdam 2008)

Korte levensbeschrijving:

Guillaume le Roy was graficus, houtgraveur, etser, pentekenaar en textiel kunstenaar

In 1957 ging hij in Amsterdam naar de School voor Kunstnijverheid, de latere Rietveld Academie en volgde daar de afdeling vrije grafiek. Zijn eerste houtsneden maakte hij op afgedankte cafétafeltjes. Na zijn afstuderen in 1962 trok hij naar familie in de buurt van Parijs en maakte daar ruim twee jaar deel uit van internationale kunstkringen.

De werken van le Roy zijn altijd abstract. Hij gebruikt kleine kleurtinten in zijn werk, waardoor hij vensters, poorten en ramen beter uit laat komen. De kleuren zwart, wit en grijs waren voor Guillaume le Roy het belangrijkst in zijn werk. In de periode 1960 -1979 gebruikte hij een tijdlang meer kleuren, om daarna weer terug te keren naar zijn oude tinten. Volgens verschillende kunstcritici is le Roy een echte graficus die verknocht is aan de techniek van het kervende mes en bijtende zuren.

Vanaf 1965 brak le Roy door zowel in binnen- als buitenland. In 2010 was het werk van Guillaume le Roy nog te zien in het Cobra Museum te Amstelveen, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Museum van het Boek Den Haag.


Helaas beschikken wij nog niet over een rechtenvrije foto van de kunstenaar.

Als u ons wilt helpen, ontvangen wij die graag van u via:

info@modern-artgallery.com