Theo Kley (Rotterdam 1936 – )

Korte levensbeschrijving:

Theo Kley is beeldend kunstenaar en geboren in Rotterdam. Na de bombardementen in mei 1940 verhuisde zijn gezin naar Breda. Daar volgde hij de opleiding tot instrumentmaker en goudsmid. Hierna besloot Kley nog een vierjarige opleiding te volgen: “Industrieel ontwerper, illustrator en reclameontwerper” aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost deze sloot hij af in 1955. Twee jaar later studeerde hij aan het Postacademisch Instituut voor Beeldende Kunst de Jan van Eyck Academie te Maastricht.

In 1960 was deze opleiding voltooid en maakte hij een aantal studiereizen door Zuid- Europa. Hij bezocht: Italië, Zuid- Frankrijk, Spanje en Portugal. Hierna verbleef Kley in zuidoost Turkije. Vervolgens voegde hij daar een eenjarig verblijf in Centraal Afrika (Rhodesië, Kenia) aan toe, en raakte hier geïnspireerd en gefascineerd door de Bush en rots schilderingen. Na deze periode van reizen trouwde hij in 1964 met beeldhouwster Josephine van den Bergh. Het paar vestigde zich in Amsterdam.

In de jaren zestig was Kley medeoprichter van de Insecten Sekte, die vrolijke happenings organiseerde. In 1969 scheef Kley samen met Roelof Kiers (VPRO) de televisieopera “Moeder, wat is er mis met deze planeet?”.

Het dorpje Ruigoord werd een uitvalbasis voor Theo Kley. In 1996 gaf hij zijn huis in het centrum van Amsterdam op om in een hutje in de natuur op het terrein van Ruigoord te gaan wonen. In Theo’s theetuin kunnen vrienden en bezoekers uit Amsterdam terecht voor koffie, thee en kunst.

Theo Kley trad in de periode 1965-1995 naar buiten met exposities in binnen en buitenland.


Helaas beschikken wij nog niet over een rechtenvrije foto van de kunstenaar.

Als u ons wilt helpen, ontvangen wij die graag van u via:

info@modern-artgallery.com

Onze collectie