Tim Hinterding (Kethel 1952 – )

Hinterding

Tim Hinterding is een Nederlands beeldend kunstenaar. Hij schildert, maakt grafiek en publiceert boeken. Hinterding woont en werkt in Vorden.

Hinterding volgde van 1980 tot 1985 een opleiding aan de kunstacademie in Arnhem. In 1986 volgde hij een workshop heliogravure bij Johan de Zoete en in 1989 een cursus diepdruk/kleurendruk bij Marjon Mudde in Lauzerte (Frankrijk). Hij was in 1986-1987 werkzaam bij het kunstenaarscollectief PlaatsMaken te Arnhem en was in 1990 gastdocent aan de Hoge School der Kunsten te Arnhem.

Hinterding maakt kleuretsen, kunstenaarsboeken en schilderijen. Onder de naam ‘Killa Kossa’ publiceert hij werk van andere kunstenaars en zichzelf. Hinterding was tot 2007 een gepassioneerd etser die zich in zijn werk liet verrassen door ‘wat hij zichzelf te vertellen heeft’. Van 1976 tot 2007 maakte hij vele etsen, vooral kleuretsen, van klein formaat tot monumentaal (beeldformaat 85 x 125) in zwart wit of met meerdere kleuren (tot elf kleuren).

De laatste jaren is Hinterding meer gaan schilderen met acrylverf, olieverf of Oost-Indische inkt. Als beelddrager gebruikt hij grote bladen (grafiek)papier en linnen. Daarnaast voert hij als BIK-kunstenaar tegenwoordig ook veel projecten uit binnen het onderwijs.

Vanaf 1988 exposeerde Hinterding in onder andere het Museum Henriette Polak (Zutphen), Commanderie van Sint Jan (Nijmegen) en het Singermuseum te Laren.

Onze collectie