Johan Francis Marie (Hans) Bax (Heeze 1956 – )

Korte levensbeschrijving:

Hans volgt van 1974 tot en met 1979 de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg en krijgt onder andere les van J. Dohmen, H. Engelman, W. Gorter, H. Lohman, F. Verhaak, J. Voormeij, J. Liesker, J. Mensinga, R. van Rossem en N. Molenkamp.

Vanaf 1982 is hij werkzaam als docent tekenen naar waarneming, ontwerpen, illustreren en grafische- en driedimensionale vormgeving.

Na een periode van voornamelijk abstract werk in de jaren tachtig, voelt hij een steeds intensievere drang om anders gericht te gaan werken.

De huidige vorm en beeldtaal zijn daarvan het resultaat. In beeldende zin is het werk geëvolueerd naar figuratief, het bevat symbolen en mythische elementen, het is eclectisch gelaagd.

Het tweedimensionale beeldende gegeven wordt als zodanig niet ontkracht.

Decoratieve elementen worden rijkelijk toegepast. Compositie, kleur en het gebruik van goud zijn kenmerkend. In zijn werk staat zoeken en de twijfel van de mens centraal. Zijn inspiratiebronnen vinden hun oorsprong in de stijl van de “fin de siècle 1800”, vermengd met ontwikkelingen uit de laatste decennia van deze eeuw: in bredere zin “de ontdekking van de wereld”.

Als de hedendaagse kunstenaar de achterkant van het gelijk zou willen verbeelden, dan verbeeldt Hans het verlorene, het ontbrekende.

Hans Bax wordt tot de nieuwe figuratieven gerekend.


Helaas beschikken wij nog niet over een rechtenvrije foto van de kunstenaar.

Als u ons wilt helpen, ontvangen wij die graag van u via:

info@modern-artgallery.com