Johannes (Jan) Christianus Anthonius Martens (Eindhoven 1939 – )

Jan Martens is een Nederlands beeldend kunstenaar en voormalig kunstdocent. Hij heeft zich vooral bezig gehouden als kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer en ontwerper.

Martens studeerde van 1954 tot 1959 aan de Akademie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Twee jaar later vervolgde hij zijn studie tot 1966 aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Voor verdere verdieping maakte hij studiereizen naar Zuid-Europa en Noord-Afrika.

Vanaf 1968 gaf hij zelf les aan de Akademie Industriële Vormgeving, namelijk als docent tekenen. In de periode van 1987 tot na 2003 werkte hij vanuit Roermond.

Martens heeft niet alleen op canvas geschilderd, maar gebruikte ook andere materialen waaronder een Perzisch tapijt als ondergrond. Ook heeft hij driedimensionaal werk gemaakt. Als ontwerper vervaardigde hij glas in lood en ontwierp hij voor industriële toepassingen.

Hij heeft geëxposeerd in galeries in Nederland en België. In 1966 won hij de prijs voor monumentale kunst van zowel Sittard als Valkenburg en in 1968 stimuleerde Eindhoven hem met de Prijs voor Ezelschilderkunst. In 1976 won hij de bronzen medaille van de Europaprijs voor Schilderkunst van de Stad Oostende. In 1991 was hij jurylid van de Zollner Kunstprijs.


Helaas beschikken wij nog niet over een rechtenvrije foto van de kunstenaar.

Als u ons wilt helpen, ontvangen wij deze graag van u via:

info@modern-artgallery.com