Jan Peter Walther van Opheusden (Eindhoven 1941 – )

Opheusden

Jan Peter van Opheusden (Eindhoven 1941 – )

Jan Peter van Opheusden is geboren op 12 maart 1941 in Eindhoven (Nederland), waar hij nog steeds woont en werkt. Hij studeert op de, in de tussentijd internationaal bekende, Design Academy in Eindhoven. Hij omvat een breed scala van disciplines zoals schilderkunst, beeldhouwkunst en verschillende grafische technieken. Zijn studiereizen overal in Europa en Azië inspireren zijn creaties. Zijn one-man mega-tentoonstelling in de Grande Arche, Parijs in 1998 geeft zijn werk meer beoordeling. Today Art Museum Beijing 2008 ,Suzhou 2010 . Zijn werk is ondertussen wereldwijd overgenomen door belangrijke privé-verzamelaars. Jan Peter schildert, beeldhouwt en maakt grafiek. Jan Peter is een bliksem kunstenaar niet alleen met een borstel, maar ook met zijn handen. Het canvas is zijn pallet en acryl verf zijn favoriete, mooi en snel als leven. Hij gebruikt gemengde media met krijt als basis om de juiste effect te krijgen. Hij schildert op canvas, deelvenster of papier, menselijke figuren, natuur, bewegingen, dansers, theater of sport en soms een kind portret als intensieve vingeroefening.

“Ik wil het overbrengen van gevoelens. Ik  schilder geen mooie dingen en ik weet, door ervaring, dat mensen mijn werk kopen om de warmte die het uitstraalt. Daarom schilderen is mijn passie.”.

Tegenwoordig word hij gevraagd voor tentoonstellingen in musea in Indonesië (Bali) Het Arma museum 2014, Erasmushuis Jakarta (Indonesië) , Xinhua Art Institute Shanghai China Shanghai 2015.